Tulisiko sinusta Onnen Lähettilään vetäjä!

syyskuu 7, 2016

Syksy on saapunut tuoden mukanaan uusia tuulia. On mahtava tunne, kun ajatukset ja konsepti on saatu paperille. Suuri työ on tehty. Omalle lapselle kerrotuista iltasaduista on kasvanut kansainvälisille markkinoille tähtäävä konsepti, joka edistää lasten fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Kiitos tästä kuuluu myös loistavalle kuvittajallemme Ognian Balkandjiev, sekä graafiselle suunnittelijallemme Peter Stamenkov, hän on aina valmis töihin työaikoihin katsomatta. Heidän ansiostaan ohjaajan opas on myös visuaalinen elämys. Kiitos rakkaalle puolisolleni, hän on ollut suurena apuna ja tukena tässäkin projektissa. Ainutlaatuisesta musiikista vastaa Gabriel Kote ja Plamen Mirchev.

Takana on lukemattomia kilometrejä, esiintymisiä ympäri Suomea, Helsingistä Ivaloon saakka. Satuseikkailujen tunnelma, energialataus, positiivisuus, lasten riemu ja kiitollisuus on näyttänyt, että Onnen Lähettilästä tarvitaan. Niin paljon upeita muistoja, ihmisten kohtaamisia, aitoa iloa ja välittämistä. Tähän mennessä satuseikkailut ovat henkilöityneet vahvasti minuun, olen ja hengitän Onnen Lähettilästä. Nyt on aika päästää irti luomuksestani ja antaa siivet Onnen Lähettiläälle jatkoa ajatellen. Toivon, että mahdollisimman moni lapsi ympäri maailman saa kokea liikunnan riemun satuseikkailujen sekä tehtävien parissa saaden siitä iloa ja valoa. Tätä varten on valmistunut ohjaajan opas, jonka avulla myös sinä voit toimia satuseikkailujen vetäjänä. Materiaali löytyy tällä hetkellä suomenkielisenä, tulossa myös englanninkielisenä.

Satuseikkailujen vetäjä voi toimia itsenäisenä vetäjänä, vaikkapa liikuntakeskuksissa tai mikäs sen ihanampaa kuin oma Onnen Lähettilään vetäjä päiväkodin henkilökunnassa. Koulutuspaketti on saatavilla, sisältäen henkilökohtaisen koulutuksen, materiaalit sekä satuseikkailu esityksen. Ohjaajan opas sisältää myös sosioemotionaaliset ja narratiiviset interaktiot. Tule sinäkin mukaan Onnen Lähettilään maailmaan. Annetaan lapsille onnen elämyksiä. Monipuolisessa ohjaajan oppaassa myös paljon aktiviteetteja, sisältäen liike- ja tunnekortit. Oppiminen on hauskaa, matematiikan alkeet tulee tutuksi Onnen Lähettilään leijan avulla. Taustamusiikkia voit käyttää liikuntaosuudessa, loppurentoutuksessa sekä piirustustehtävissä. Tätä opasta voit hyödyntää pitkään.

Satuseikkailut pohjautuvat Onnen Lähettilään opettavaisiin ja turvallisiin tarinoihin, ainutlaatuiseen musiikkiin ja liikunnalliseen koreografiaan. Tuloksena on elämyksellinen, opettavainen ja innovatiivinen tapahtuma lapsille. Lapset saavat liikunnallisen elämyksen draaman, musiikin ja ilon kautta. Samalla opitaan asioita eri kulttuureista. Perusmotoriset liikkeet tehdään huomaamatta, leikin kautta. Palvelun tarkoitus on edistää lasten hyvinvointia, fyysisesti sekä henkisesti. Satuseikkailu on osa hauskan oppimisen vallankumousta. Oppiminen on hauskaa. Kun teemme itse asioita, koemme, näemme, kuulemme, liikumme, oppiminen on kokonaisvaltaista ja tehokasta.
Ohjaajan opas on erittäin monipuolinen ja monikäyttöinen. Toteutuksessa on huomioitu interaktiivisuus. Opas koostuu eri osioista, liikunnallisesta seikkailusta, satuhetkestä, keskustelutuokioista ja monipuolisista tehtävistä. Varhaiskasvatuksessa voidaan hyödyntää Onnen Lähettilään liike- ja tunnekortteja. Sekä Onnen Lähettilään värikästä maailmaa, värien opettelemisessa, yhdistellen niitä musiikkiin ja liikuntaan. Opas sisältää myös innovatiivisen ja hauskan aktiviteetin laskemisen alkeisiin!

Eikä tässä kaikki, sillä jatko-osia seuraa. Seuraava satuseikkailu kertoo Lapin tarinaa. Vuodenajat tulevat tutuksi, revontulien rätinää, talven liikuntalajit tehdään Onnen Lähettilään tyyliin, hauskalla ja opettavaisella tavalla. Joulupukin kirje viedään perille Pekka-poron kyydissä. Lapset saavat elämyksen Lapin ihmeistä, olivatpa he sitten missä päin maailmaa tahansa.

Onnen Lähettilään satuseikkailut ovat saaneet suuren suosion niin päiväkodeissa kuin tapahtumissakin. On ollut ilo huomata, kuinka lapset ovat innokkaana mukana. Palaute on ollut erittäin positiivista ja sydämellistä, siitä saadulla energialla on syntynyt ohjaajan opas, konsepti satuseikkailuille. Toivon, että mahdollisimman moni lapsi pääsee tutustumaan Onnen Lähettilään sanomaan, saaden siitä iloa. Tämän oppaan avulla voit luoda elämykselliset satuseikkailut itse. Yhdistämällä musiikki ja mielikuvitus on liikunnan riemu taattua!

Jokainen meistä pystyy muuttamaan maailmaa paremmaksi omilla teoillaan. Suurempiin muutoksiin tarvitaan yhteistyötä.

Elämyksellisiä onnenhetkiä toivottaen,
Titta